Jäsenkysely

 

Siipyyn kyläyhdistyksen vuosikokouksessa päätettiin että jäsenmaksu on 10€ /henkilö ja vuosi.  Perusteluna oli että kun apurahahakemus tehdään esim. kulttuurirahastolle on parempi että siellä on jäsenluettelut ja peritään jäsenmaksu. Joten kaikki jotka haluavat liittyä kyläyhdistyksen jäseniksi ottakaa yhteyttä Bror Erikssoniin puh. 0400846732  mieluiten tekstiviestillä  tai sähköpostitse: bgs.eriksson@gmail.com
Kylätalolla on paljon tekemistä ja tähän on haettu avustuksia mm ikkunoiden kunnostukseen.  Ulkorakennuksen katto on myös maalattava. 

Tervetuloa siis kyläyhdistyksen jäseniksi!

 

Tietoa Siipyystä

 

Kotisivuiltamme löytyy linkit palveluihin, yhdistyksiin, yrityksiin sekä nähtävyyksiin

Siipyy on monille, vakituisille asukkaille, kesäasukkaille sekä muille merenläheinen helmi.

Siipyyssä moni etsii ja kaipaa kaunista ympäristöä, rauhallisuutta, turvallista ympäristöä lapsille, toistensa välittämistä, auttamista mm

Kiilissä käydään usein nauttimassa hienosta ympäristöstä sekä auringonlaskusta.

Viihtyvyyden takia on tärkeä kylässä että  kyläyhteisö toimii ja että välitetään toisestamme.

Kieleellisesti Siipyy on Kaksikielinen. Ikärakenteessa on sekä lapsiperheitä että eläkeläisiä.Nuorten ja vanhojen kanssakäynti on mutkatonta. Ikäpyramidissä korostuu ikääntyneet ihmiset.

Väkiluku. Keväästä syksyyn väkiluku nousee merkittävästi kun kesävieraat saapuvat. On tullut suosituksi pidentää kesämökissä oleskelua ja myös vierailla Siipyyssä talvella.

Kyläkeskus. Olemme iloisia että suhteellisen pienessä kylässä on kyläkeskus jossa lähellä minigolf ja kioski, monipuolinen kyläkauppa, pankki, lainausasema sekä neuvola joka hoitaa terveudenhuollon ja kotipalvelun.

Yritys/yhdistystoiminta. Edelleen meillä on yrityksiä ja yhdistyksiä kylässä.

Seurakuntatoiminta. Kristiinankaupungin ruotsinkielinen sekä suomenkielinen seurakunta hoitavat seurakuntatoimintaa Siipyyssä.

Kirkko ja kaunis kellotapuli on keskellä kylää ja on eräitä tärkeimmistä nähtävyyksistä. Jonnsborg, seurakunnan vapaa-ajankeskus sijaitsee meren rannalla.

Päiväkoti- esikoulu ja koululapsille järjestetään autokuljetus Härkmereen. Matkaa siinne on n. 20 km.

Kiilin kotiseutumuseo, siellä sijaitsee museo, ravintola, merenläheinen kalasuolaamo, retkeilymaja sekä kaksi saunaa. Tavallinen puilla tai sähköllä lämmitettävä ja savusauna.

Kiilin museoaluetta kehitetään koko ajan erlaisilla palveluilla ja ohjelmilla. Alue on suosittu ja arvostettu kyläläisten ja lomalaisten kesken.

Yttergrundin saari komeine kallioineen voi ylpeillä suomen toiseksi korkeimmalla majakalla. Ympäristö ja rakennukset restauroitiin ennen 130-vuotisjuhla v.2022. Restaurointityö jatkuu.

Lintutorni. Linnuista kinnostuneet voi tarkkailla lintuja Siipyyn lintutornista. Lajirikkaus on niin suuri Siipyyssä että lintubongarit ovat voittaneet ja olleet kärjessä 'Tornien taisto' kilpailussa useampana vuotena.

Mahdollisuus etätöihin. Kuituverkko. Tänä päivänä kun etätyö on tullut suositummaksi mahdollistaa kuituverkko monen unelman muuttaa maalle on hyötyä monille jotka haluavat toteuttaa unelmansa ja muuttaa maalle ja mahdollistaa oleskelun  Siipyyssä. Kuituverkko on rakennettu koko Siipyyn alueelle ja helpottaa etätyötä.

 

Autamme mielellämme toisiamme, kun tarvitaan. Se nostaa viihtyvyyttä ja turvallisuudentunnetta. Täällä viihdymme ja voimme hyvin.