Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
dokument   dokument
forum   forum
SIDEBY
SIDEBY.FI FAKTA FÖRENINGAR BO I SIDEBY I SIDEBY SEVÄRDHETER REKLAM
Kristinestad   På svenska  Suomeksi   In English    Skriv ut sidan
BO I SIDEBY
Företag
Tillbaka till Framtiden
Hälsovård
Bäverns framfart Sideby
NYHETER
Kyrkan och Klockstapeln
Yttergrunds fyr
Kilens Hembygdsgård
Fågeltornet
Övernattningar
Bottniskavikens Strandväg
Aktuellt 2015
Aktuellt 2014

Hälso- och Sjukvårds- Uppgifter

 

KANTA

 

Mina Kanta-sidor är en e-tjänst där du kan se dina recept och dina hälso- och sjukvårdsuppgifter. De här uppgifterna visas i e-tjänsten när du har blivit ordinerad läkemedel elektroniskt eller då dina uppgifter har lagrats i Patientdataarkivet.

 

http://www.kanta.fi/sv/6

 

Elektroniska recept: Under rubriken Elektroniska recept ser du en aktuell förteckning över dina elektroniska recept. Ett elektroniskt recept är en läkemedelsordination som görs upp elektroniskt och sparas i en centraliserad databas, d.v.s. i Receptcentret. Uppgifterna på pappersrecept sparas inte i den här tjänsten. I samband med recepten anges också vilka apotek eller hälso- och sjukvårdsenheter som har läst eller behandlat dina uppgifter. Elektroniska recept visas i Mina Kanta-sidor i 2,5 år från den dag då receptet utfärdades.

 

Hälso- och sjukvårdsuppgifter: Under Hälso- och sjukvårdsuppgifter ser du dina aktuella patientuppgifter som lagrats i Patientdataarkivet.

 

Samtycke och förbud: I den här tjänsten kan du ge ditt samtycke till eller meddela förbud om utlämnande av dina uppgifter mellan olika hälso- och sjukvårdsenheter med tanke på vården. Här kan du också ta del av information om hur uppgifterna används och om hur man kan ge sitt samtycke och meddela förbud. Här finns även närmare information om hur dina hälso- och sjukvårdsuppgifter används och hanteras.

 

Riktigheten av uppgifterna: Uppgifterna visas alltid på det språk som de skrevs på. Om du upptäcker fel eller brister i dina hälso- och sjukvårdsuppgifter ska du ta kontakt med den hälso- och sjukvårdsenhet där du vårdades.

 

Juridiskt förbehåll: Det kan förekomma avbrott i åtkomsten till Mina Kanta-sidor som inte anmälts i förväg. FPA ansvarar inte för dataförbindelserna vad gäller åtkomst, prestanda eller funktion eller förbindelsernas inverkan på e-tjänsten.

 

Vid tekniska problem får du närmare upplysningar per e-post av kundsupporten för Kanta-tjänsterna tekninentuki@kanta.fi

 

Du skall identifiera dig i tjänsten:

Mina Kanta-sidor, Identifiering

Fpa

 

Välj identifieringssätt

 

Bra att veta

Virtuaali VerttiEn del e-tjänster kräver elektronisk identifiering av användaren. Vid identifiering anlitas Medborgarens identifierings- och betalningstjänst.

Med Medborgarens identifierings- och betalningstjänst kan du tryggt identifiera dig i e-tjänster och vid behov betala myndighetsavgifter.

Beroende på e-tjänsten görs identifieringen antingen med bankkoder, certifikatkort eller mobilcertifikat. Aktuella identifieringssätt presenteras på denna sida.

Ansvarig utgivare: Byaföreningen     Senast modifierad: 25.11.2014